Gevelisolatie

Wij passen gevelisolatie projectmatig toe in nieuwbouwsituaties en in renovatieprojecten. Voor elk project geldt dat ons isolatiesysteem aansluit op het ontwerp en de technische uitvoering ervan die staat omschreven in het bestek. Gezien de bouwkundige consequenties van een bepaald type gevelisolatie worden we vaak al in de planfase bij een project betrokken. Ten aanzien van de thermische normen kunnen we verschillende methodieken adviseren.

Langdurige garantie
Op het buitengevelisolatie systeem bestaat de mogelijkheid om een verzekerde garantie af te sluiten voor een periode van 10 jaar. Indien het buitengevelisolatiesysteem vakkundig wordt onderhouden eindigt de garantie 10 jaar na datum van voltooiing van het werk. Deze niet aflopende garantie is ondergebracht bij KIWA Nederland BV te Rijswijk. Projecten met verzekerde garantie worden voor- en tijdens uitvoering begeleid en gecontroleerd door een onafhankelijk adviesbureau Gevelsupport. Mocht er binnen de garantietermijn schade optreden aan gevelisolatieprojecten die onder haar garantieregeling vallen, dan zorgt KIWA voor herstel van de schade of voor vervanging. KIWA geeft garantie op alle systemen met een KOMO-Attest die worden uitgevoerd door stukadoors met KOMO-Procescertificaat.

Buiten het aanbrengen van gevelisolatie kunnen wij -indien gewenst- diverse bouwkundige onderdelen aanbrengen welke in relatie staan met de gevelisolatie. Hierbij moet u denken aan steigervoorziening inclusief kapconstructies en netten, luchtdichte aansluitingen, prefab plinten raamdorpels, waterslagen en muurafdekkers.

Een vakkundig en zorgvuldige uitvoering van buitengevelisolatie is de beste waarborg voor een goede kwaliteit en duurzaamheid. In de uitvoering zorgen we dat het systeem professioneel wordt aangebracht, rekening houdend met de planning, detaillering en integratie van alle werkzaamheden in het bouwproces. In geval van renovaties kunnen we een totaalpakket bieden voor compleet gevelherstel.

Belucht gevelsysteem
Een belucht gevelsysteem bestaat uit een geventileerd regelwerk met of zonder isolatie waar voorlangs pleisterplaten worden aangebracht. Deze pleisterplaten worden vervolgens naadloos afgewerkt met een mortel/weefsellaag en een kleurrijke spachtelpleister. Deze toepassing heeft geen kleurbeperkingen, zelfs zwart is mogelijk en is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Dit belucht gevelsysteem kent dus ongekende technische en esthetische mogelijkheden.

Steenstrips op gevelisolatie
Profiteren van de vele voordelen van gevelisolatie, maar wie ook het aanzicht van traditioneel metselwerk wil handhaven, biedt dit gevelisolatie systeem de oplossing. Isolatieplaten worden afgewerkt met keramische- of kunststof strips. De strips zijn opgewassen tegen alle zware weersinvloeden. Deze strips worden direct op de geïsoleerde ondergrond verlijmd en voorzien van een voeg naar keuze. Grote voordelen van dit systeem zijn: dat er een groot aanbod aan kleuren, structuren, en formaten is. De renovatie van bestaande gevels kan worden uitgevoerd zonder afbreuk te doen aan het karakteristieke uiterlijk inclusief een hoge isolatiewaarde.

Top